Praz cu masline

Tocam ceapa, rosiile si usturoiul. Prima data punem ceapa si cand aceasta devine aurie adaugam rosiile, usturoiul, paprica, piperul. Prazul in taime

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 tulpini groase de praz
  • 100 ml ulei
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 100 g masline negre
  • sare
  • piper
  • paprica (dupa gust)
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Tocam ceapa, rosiile si usturoiul. Prima data punem

ceapa si cand aceasta devine aurie adaugam rosiile, usturoiul, paprica,

piperul. Prazul in taime pe lungime apoi il punem la rumenit adaugand o

ceasca de apa. Il lasam sa fiarba aproximativ 30 de minute. Deasupra

punem maslinele fara samburi impreuna cu un pahar de vin alb. Lasam sa

fiarba 5-10 minute. Cand toate legumele sunt fierte pe placul dvs adaugati sare dupa gust si mararul tocat marunt.


Sursa acestei retete este blogul: retete-culinare-cireasa

Alte retete culinare recomandate

Legume la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Placinta cu carne

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala