Placinta de spanac cu branza si smantana

Pentru placinta de spanac cu branza si smantana amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT
  • 300 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 plic drojdie
  • 1 praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 300 g spanac prospat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura unt
  • 150 g branza telemea de oi
  • 100 ml smantana
  • 50 g cascaval ras
  • 2 oua
  • 1 lingurita gris
  • busuioc
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • branza delaco
  • UNS
  • 1 ou
  • cascaval

Mod de preparare

Pentru placinta de spanac cu branza si smantana amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Il acoperim si lasam deoparte 40 minute.

Spalam frunzele de la spanac sub un jet de apa rece, il oparim cca 3 minute cu apa fiarta cu sare. Ceapa verde o tocam si o calim cu spanacul tocat si 1 lingura de unt. Lasam sa se raceasca bine dupa care amestecam cu telemeaua maruntita si cascavalul dat prin razatoare, ouale batute bine, 1 lingurita de gris, condimentam dupa gust.

Intindem aluatul in foaie rotunda, asezam in tava(si pe pereti) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam aluatul cu furculita in mai multe locuri, turnam umplutura deasupra am asezat felii de branza Delaco.

Taiem aluatul care este in plus(dar lasam putin sa aducem peste umplutura)

Cu restul l-am intins din nou si am taiat fasii pe care le-am asezat deasupra la umplutura

Am batut oul bine dupa care l-am turnat peste si am adaugat cascaval ras deasupra,

Dam tava cu placinta de spanac cu branza si smantana la cuptor la foc mediu pana s-a rumenit frumos(cca 40-50 min)


Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce