Placinta de spanac cu branza si smantana

Pentru placinta de spanac cu branza si smantana amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT
  • 300 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 plic drojdie
  • 1 praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 300 g spanac prospat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura unt
  • 150 g branza telemea de oi
  • 100 ml smantana
  • 50 g cascaval ras
  • 2 oua
  • 1 lingurita gris
  • busuioc
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • branza delaco
  • UNS
  • 1 ou
  • cascaval

Mod de preparare

Pentru placinta de spanac cu branza si smantana amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Il acoperim si lasam deoparte 40 minute.

Spalam frunzele de la spanac sub un jet de apa rece, il oparim cca 3 minute cu apa fiarta cu sare. Ceapa verde o tocam si o calim cu spanacul tocat si 1 lingura de unt. Lasam sa se raceasca bine dupa care amestecam cu telemeaua maruntita si cascavalul dat prin razatoare, ouale batute bine, 1 lingurita de gris, condimentam dupa gust.

Intindem aluatul in foaie rotunda, asezam in tava(si pe pereti) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam aluatul cu furculita in mai multe locuri, turnam umplutura deasupra am asezat felii de branza Delaco.

Taiem aluatul care este in plus(dar lasam putin sa aducem peste umplutura)

Cu restul l-am intins din nou si am taiat fasii pe care le-am asezat deasupra la umplutura

Am batut oul bine dupa care l-am turnat peste si am adaugat cascaval ras deasupra,

Dam tava cu placinta de spanac cu branza si smantana la cuptor la foc mediu pana s-a rumenit frumos(cca 40-50 min)


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert melcisori cu nuci, alune de padure si fructe

Fructele sunt vedeta in toamna asta!! Si pentru ca am dorit un desert in care sa combin fructele cu nuca si alunele de...

Desert melcisori cu nuci, alune de padure si fructe
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce