Placinta cu spanac

Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam la frigider cat timp ne

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT:
  • 150 g margarina sau unt
  • 200 g faina
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 350-400 g spanac
  • 2 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 200g branza de vaci putin sarata
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam la frigider cat timp ne ocupam de umplutura.

Spalam bine spanacul si il oparim in apa cu sare impreuna cu ceapa tocata marunt. Scurgem bine de apa intr-o sita si apoi tocam cu cutitul.

Punem spanacul intr-un bol, peste el adaugam branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.

Scoatem aluatul de la frigider si din trei sferturi din el intindem o foaie pe care

o asezam intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet.

Foaia trebuie sa imbrace putin si peretii formei. O intepam din loc in loc cu furculita.

Asezam apoi umplutura.

Intindem aluatul ramas si taiem din el fasii lungi pe care le intindem deasupra placintei. Ungem bine cu ou si presaram mac.

Dam la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute.

Este buna calda dar si rece.

Alte retete recomandate

Salata de spanac

Rulada spanac

Piure de spanac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura "Betiva"

Un desert delicios, simplu si perfect pe masa de Craciun! Se face din ingrediente simple, pe care toti le avem in camara!...

Prajitura "Betiva"
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide