Placinta cu fidea si legume

Placinta cu fidea si legume este o mancare satioasa si sanatoasa, care poate fi servita cu succes la cina si poate, la fel de bine, sa fie luata si la pachetul de a doua zi la scoala sau serviciu.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • - 2 morcovi mai mari sau 3 daca-s mai mici
  • -1 ceapa medie
  • - 1 zucchini
  • - 250 g de fidea
  • - 250 g de emmenthal ( dar cred ca puteti inlocui branza si cu un alt tip)
  • - 2 oua
  • - 150 g de smantana
  • - 250 g de foietaj
  • - 40 g de parmezan ras
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spalam si curatam morcovul si zucchina iar apoi le taiem in fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam. Intr-o tigaie incalzim uleiul si calim ceapa timp de 3 minute dupa care adaugam morcovul si zucchina pe care le coacem la foc mic timp de 7-9 minute, dupa care luam tigaia de pe foc. Punem fideaua la fiert in apa fierbinte sarata si ii lasam sa fiarba 2-3 minute dupa care ii scurgem de apa si ii punem in tigaie alaturi caliturii. Amestecam bine bine ( cat unim fideaua , tigaia revine pe foc ), dupa care luam din nou tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Dam prin razuitoare branza pe care apoi o punem intr-un castron mai mare, unim galbenusurile si smantana, se condimenteaza cu sare si piper ,puteti pune si boia de ardei iute - nu scrie in reteta dar eu am pus , si amestecam bine.
Se toarna amestecul in fideaua cu legume ( eu am facut invers ) si se amesteca usor dar bine. Mixati albusele spuma si se amesteca cu grija in compozitie ( eu le-am batut la mana pana au facut un pic de spuma , era prea tarziu sa pun mixerul in functiune). Punem foietajul in tava cu diametru de 20 de cm - asa scrie in reteta -eu am pus intr-una cu diametrul de 25.
Turnam compozitia si o nivelam. Acoperim cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 30-35 de minute. Dupa care luam folia si presaram cu parmezan ras si o punem din nou in cuptor pentru alte 8-10 minute. Timpul il decideti si voi in functie de cuptorul pe care il aveti .


Placinta cu fidea si legume se lasa la racit si se taie cubulete cat pentru o portie.

Reteta de placinta cu fidea si legume a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Emmalyne.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors