Plachia de fasole cu ardei gras este o mancare neobisnuita si interesanta, dar care va va placea in asa fel incat sa o repetati des.
Mod de preparare:
Fasolea se lasa la umflat, apoi se fierbe in doua ape.
In acest timp se pregateste sosul: ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot uleiul cu o lingurita rasa de sare la
foc mic pana cand scade apa si devine lucioasa, adaugind apoi vinul, sucul de rosii si celelalte arome dupa gust si lasandu-se in continuare la foc mic pana se inmoaie bine ceapa 15 min.
Cand fasolea este fiarta si apa scazuta pana la nivelul ei, se desarta sosul peste ea adaugand usturoiul amestecand usor sa nu se striveasca boabele si potrivind gustul cu sare.
Se lasa la cuptor 10 min ca sa se formeze sosul si sa se ridice uleiul.
Plachia se serveste rece ca fel intai, cu verdeata tocata deasupra.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor