Plachie de fasole

Curatati fasolea, spalati-o si puneti-o la inmuiat cateva ore in apa cu putin bicarbonat. Puneti-o la fiert. Schimbati apa de doua, trei ori. Cand bo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg fasole
  • 2 pahare suc de rosii
  • 4 morcovi taiati rondele
  • 1 ceapa mare
  • 14 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • ± sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati fasolea, spalati-o si puneti-o la inmuiat cateva ore in apa cu putin bicarbonat.

Puneti-o la fiert.

Schimbati apa de doua, trei ori. Cand boabele sunt fierte, spalati-le bine in apa rece si lasati-le la scurs apoi.

Caliti in ulei ceapa si usturoiul pisat, pana cand incep sa se ingalbeneasca putin.

Adaugati boabele de fasole si dupa cateva minute sucul de rosii, morcovii, sare si piper.

Lasati la fiert, la foc mic, aproximativ o jumatate de ora. Este buna rece sau calda.
Alte retete recomandate:

Fasole batuta de post

Ciorba de legume cu zeama de varza

Salata de fasole boabe

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide