Luati radacina de telina si indepartati cu cutitul o bucata de circa 1 cm inaltime (din capatul in care au crescut frunzele), apoi asezati-o pe partea
Luati radacina de telina si indepartati cu cutitul o bucata de circa 1 cm inaltime (din capatul in care au crescut frunzele), apoi asezati-o pe partea plata pe care tocmai ati creat-o, ca sa fie mai usor de tocat. Taiati-o pe toata in cubulete cu latura de 1 cm. Nu scoateti rigla, nu trebuie sa fie perfecte. Incingeti la foc mare un vas tip caserola si puneti in el 3 linguri bune de ulei de masline, apoi adaugati telina, cimbrul si usturoiul, asezonand putin dupa aceea. Amestecati, ca sa se acopere totul cu ulei, si prajiti rapid (5 minute), doar cat sa se rumeneasca ingredientele. Apoi reduceti focul, turnati apa sau supa de baza, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic 25 de minute, pana cand se fragezesc legumele. Asezonati din nou dupa gust, apoi amestecati bine cu o lingura pentru a zdrobi bucatile mici de telina. Unora le place sa ramana sub forma de cuburi, altora le place sa fie ca un piure, dar eu cred ca arata mai bine si are gust mai bun daca o zdrobiti putin, ceea ce inseamna o varianta intermediara.
Puteti servi piureul acesta cu aproape orice fel de carne care va vine in minte.
Alte retete recomandate:
Fasole verde scazuta
Salata de cartofi
Salata de cruditati cu smantana
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post