Piure de macris

Se curata macrisu, se spala si se pune la fiert cu putina sare la foc iute. Dupa ce s-a fiert, se strecoara si se toaca marunt. Se face un sos alb din

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de macris
  • 1/2 linguri de faina
  • 1 lingura de unt
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 1 ou pe portie
  • sare

Mod de preparare

Se curata macrisu, se spala si se pune la fiert cu putina sare la foc iute. Dupa ce s-a fiert, se strecoara si se toaca marunt.

Se face un sos alb din unt, faina si lapte, care se amesteca apoi cu macrisul. Se potriveste cu sare si e gata.
Se poate servi asa sau impreuna cu oua ochiuri.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Piure de spanac cu lapte,

Sos de macris,

Clatite de spanac

Placinta cu spanac

Rulada de miel cu spanac

Ravioli cu urzici

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala