Pilaf de mazare cu ciuperci

Se fierbe morcovul, patrunjelul si o ceapa intr-un litru de apa cu sare si se strecoara. In aceasta zeama se fierbe mazarea. Orezul ales si spalat, ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ¼ kg. . orez
  • 1/2 kg. . mazare verde sau din conserva
  • 1 galbenus
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1/2 kg. . ciuperci
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe morcovul, patrunjelul si o ceapa intr-un litru de apa cu sare si se strecoara. In aceasta zeama se fierbe mazarea. Orezul ales si spalat, calit dinainte in putin ulei, se amesteca cu mazarea strecurata, apoi racita, cu galbenusul si cu restul de ulei. Se dau la cuptor 15 minute intr-o forma. Se pregatesc ciupercile: se taie bucatele, se calesc cu o ceapa in ulei, se sareaza si se pipereaza. Pilaful de orez cu mazare se rastoarna pe un platou rotund si in golul de la mijloc se pun ciupercile. In lipsa ciupercilor se poate prepara cu cartofi prajiti.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post