Pilaf de ardei

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se alege si se spala orezul, se scurge bine si se mesteca apoi cu ceapa calita. Intre timp, se t

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 5 ardei grasi
  • 1 cana orez
  • 3 rosii
  • 1 legatura mica de marar
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.

Se alege si se spala orezul, se scurge bine si se mesteca apoi cu ceapa calita.

Intre timp, se taie ardeii felii subtiri, se inabusa in putin ulei si se amesteca bine cu orezul.

Se aseaza deasupra rosiile decojite, taiate felii, si se presara cu marar tocat.

Se toarna doua cani de apa, se potriveste de sare si piper, dupa care se introduce cratita la cuptor, la foc potrivit, pana scade apa si fierbe orezul.
Pofta buna!

Alte retete culinate gasiti mai jos:

tocanita ardei

vinete cu ardei

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide