Piept de pui cu legume si bacon

Pieptul de pui dezosat se taie in bucati groase si se aseaza pe o hartie staniol, unsa cu unt. Fiecare bucata de piept se aseaza pe hartia staniol car

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • piept de pui dezosat
  • bacon
  • o ceapa
  • fasole verde sau mazare (recomand mazare)
  • usturoi
  • morcov
  • un cartof
  • 3 rosii
  • un gogosar
  • patrunjel proaspat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pieptul de pui dezosat se taie in bucati groase si se aseaza pe o hartie staniol, unsa cu unt. Fiecare bucata de piept se aseaza pe hartia staniol care este mai mare pt. a putea fi impachetat. Peste carnea de pui se aseaza felii de ceapa, mazarea, morcovi, cartofi, gogosar (felii cat mai subtiri la morcov si cartof). Rosiile se taie in jumatate si se inlatura miezul cu samburi, iar restul se taie in cubulete peste care se adauga sare, piper, ulei de masline, 3-4 catei de usturoi tocat marunt, patrunjel proaspat tocat marunt in cantitate mare, busuioc si rozmarin - se lasa 5 min la macerat. Acest preparat din rosii se adauga peste legume si pieptul de pui, deasupra lor se aseaza cate 2-3 felii de bacon. Se impacheteaza cit mai bine pt a se coace inabusit si a nu se pierde sosul. Se coace la foc mic 35-40 min. functie de grosimea bucatii de piept de pui, recomand verificari repetate!
Garnitura de cartofi prajiti cu salata de varza cruda si vin alb demisec.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide