Peste cu verdeturi

Curetam si spalam legumele . Se taie ceapa marunt, ardeii fasii subtiri, cartofii cubulete, iar rosiile le tai jumatati. Cureti pestele, il speli si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste (hering
  • cod
  • crap)
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3 rosii
  • 500 g cartofi
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa mare
  • 50 ml
  • vin alb
  • 2 legaturi de marar verde
  • 2 legaturi de patrunjel vrede
  • cimbru
  • sare si piper

Mod de preparare

Curetam si spalam legumele . Se taie ceapa marunt, ardeii fasii subtiri, cartofii cubulete, iar rosiile le tai jumatati.

Cureti pestele, il speli si il portionezi. Apoi il sarezi putin, il dai prin faina si il prajesti in uleiul pe jumatate incins.

Scoti pestele cand e gata si, in uleiul ramas, inabusi ceapa impreuna cu ardeiul.

Adaugi pasta de tomate, 3 cani de apa fierbinte, cartofii, verdeturi le tocate, cimbru, sare si piper dupa gust.

Lasi sa fiarba 5 minute, apoi torni acest amestec de legume intr-o cratita. Peste legume asezi bucatile de peste prajit si pui cate o jumatate de rosie deasupra.

Introduci cratita la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc moderat, inainte cu 3 minute de a fi gata, stropesti pestele cu vin.
Poti servi si rece si cald.

Alte retete:

Pangasius file

Pangasius si cartofi la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors