Este o reteta cu un gust incredibil de bun si merita incercata!
Dovleceiii spalati, rasi fin, morcovul si ceapa de asemenea, se pun intr-un castron si se lasa 15 min. Dupa acest timp se storc bine, se pun intr-un alt castron si se adauga sare, piper, putin cimbru, mararul taiat marunt, orezul, pesmet si se amesteca totul bine, iar daca isi mai lasa suc, se mai adauga putin pesmet, apoi se lasa deoparte. Se ia apoi cu lingurita din umplutura, se trece prin faina, se formeaza perisoarele si se lasa pe un tocator.
In cratita cu ulei se caleste usturoiul intreg pana isi elibereaza aroma, apoi se scoate si se adauga faina, se amesteca,se stinge cu 1 cana cu apa, adaugata cate putin si amestecand sa nu se formeze cocoloase, se adauga perisoarele, iar dupa 2 min smantana, se potriveste de gust, iar dupa 2-3 clocote, se opreste focul.
Se serveste calda, iar la noi s-a mancat cu mamaliguta.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta