Peperonata gratinata

Se iau ardei grasi, se taie fasii ( eu am avut rosii si galbeni, dar faceti cu ce aveti, cred ca cu gogosari tre' sa fie super). Rosiile se taie in c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ardei grasi
  • cateva rosii (mici)
  • sare piper
  • capere
  • pesmet
  • parmezan
  • ulei masline si usturoi

Mod de preparare

Se iau ardei grasi, se taie fasii ( eu am avut rosii si galbeni, dar faceti cu ce aveti, cred ca cu gogosari tre' sa fie super).

Rosiile se taie in cuburi, usturoiul se zdrobeste cu latul cutitului. se incinge uleiul masline in tigaie ( eu am facut in wok) , se pune usturoiul, apoi ardeii, urmati de rosii, sare piper ( eu pun boabe, asa cui nu-i place il da deoparte).

Se lasa sa se innabuse un pic (eventual adaugati un strop de apa), cand sunt aproape facuti, se adauga caperele.

Se varsa totul intr-o tava care merge la cuptor, se presara generos cu pesmet si parmezan. Se da la cuptor.


Se poate servi calda sau rece

Pofta buna!

Reteta Peperonata gratinata a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Alte retete cu legume gasiti aici:

Cartofi si legume gratinate,

Legume cu branza Brie

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de soia cu ciuperci

Reteta e dintr-o Carticica Practica cu preparate de post.

Drob de soia cu ciuperci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide