Pasta de linte cu legume coapte se prepara usor, este foarte aromata si sanatoasa. Pasta de linte se serveste alaturi de crutoane.
Pentru ca imi place foarte mult lintea am incercat aceasta pasta de linte cu legume coapte, rezultatul....un deliciu !!!
Legumele curatate si spalate se taie bucati, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si stropita cu putin ulei de masline.
Se condimenteaza cu sare, piper, ierburi de provence, cateva fire de cimbru verde, se adauga cateva seminte de dovleac si se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute.
Lintea se fierbe timp de 20 minute, apoi se strecoara.
Intr-un blender se pun legumele coapte, lintea fiarta si se formeaza o pasta.
Se adauga smantana de casa si semintele de dovleac ramase.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se poate servi.
Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Simona's Passion Blog