Oua gratinate cu spanac

Se curata si se spala spanacul; se opareste apoi in apa clocotita cu sare cca 1 min. Scoatem cu lingura de spuma, se trece prin jet de apa rece si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • sare
  • 8 oua fierte tari
  • patrunjel
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 lingura crema de branza de vaci cu verdeata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usfuroi
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Se curata si se spala spanacul; se opareste apoi in apa clocotita cu sare cca 1 min.

Scoatem cu lingura de spuma, se trece prin jet de apa rece si se stoarce.

Se decojesc ouale si se taie in doua pe lung. Galbenusurile se desprind din albusuri si se amesteca

impreuna cu patrunjelul tocat, parmezanul si crema de branza.

Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de albusuri. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se prajesc jumatatile de oua la foc moale 2 min., cu umplutura in sus;

apoi se intorc si se mai prajesc cca 2 min.

Se scot si se pastreaza la cald.

Se curata usturoiul, se taie felii si se prajeste. Se adauga spanacul si se incalzeste putin.

Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Spanacul se asaza pe farfurii cu ouale si se orneaza cu patrunjel.

Alte retete culinare

Pui umplut

Pui la cuptor

Urzici scazute

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide