Oua gratinate cu spanac

Se curata si se spala spanacul; se opareste apoi in apa clocotita cu sare cca 1 min. Scoatem cu lingura de spuma, se trece prin jet de apa rece si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • sare
  • 8 oua fierte tari
  • patrunjel
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 lingura crema de branza de vaci cu verdeata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usfuroi
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Se curata si se spala spanacul; se opareste apoi in apa clocotita cu sare cca 1 min.

Scoatem cu lingura de spuma, se trece prin jet de apa rece si se stoarce.

Se decojesc ouale si se taie in doua pe lung. Galbenusurile se desprind din albusuri si se amesteca

impreuna cu patrunjelul tocat, parmezanul si crema de branza.

Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de albusuri. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se prajesc jumatatile de oua la foc moale 2 min., cu umplutura in sus;

apoi se intorc si se mai prajesc cca 2 min.

Se scot si se pastreaza la cald.

Se curata usturoiul, se taie felii si se prajeste. Se adauga spanacul si se incalzeste putin.

Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Spanacul se asaza pe farfurii cu ouale si se orneaza cu patrunjel.

Alte retete culinare

Pui umplut

Pui la cuptor

Urzici scazute

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors