Oua cleioase cu spanac

Spanacul se curata si se spala bine, dupa care se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa aproximativ 5 minute de fierbere se scurge bine spanac

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 kg spanac
  • 2 linguri unt
  • 1 pahar lapte
  • 1 jumatate lingura faina
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spanacul se curata si se spala bine, dupa care se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa aproximativ 5 minute de fierbere se scurge bine spanacul de zeama, se raceste cu apa rece si se toaca foarte marunt. Separat se pune intr-un la incalzit intr-un vas, se adauga faina si se stinge cu lapte. Se adauga apoi spanacul, se potriveste la gust de sare, piper si zeama de lamaie. Se lasa la fiert pana cand scade. In acest timp se fierb ouale cleioase.


Spanacul se serveste dintr-un platou, cu ouale cleioase puse deasupra.

Alte retete culinare:

Ciuperci la cuptor Placinta de dovleac Friptura de vita la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Coaste de porc la cuptor (Reteta Video)

Marinate indelung, fierte inainte, facute pe gratar sau inabusite, coaste de porc sunt definitia unei fripturi aromate si...

Coaste de porc la cuptor (Reteta Video)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide