Pentru musaca din legume cu sos tomat cartofii se spala, se introduc in apa rece cu sare, se fierb in coaja, se scurg de lichid, se curata de coaja si se taie felii.
Pentru musaca din legume cu sos tomat cartofii se spala, se introduc in apa rece cu sare, se fierb in coaja, se scurg de lichid, se curata de coaja si se taie felii. Morcovii se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de lichid, se racesc si se taie felii. Spanacul se curata de cotoare, se spala bine, se introduce in apa cu sare, se fierbe, se scurge, se raceste si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina si pesmetul se cern. Mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce in apa cu sare, se fierbe si se scurge. (Daca se foloseste mazare conservata, aceasta se scurge si se spala sub jet de apa rece). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. in 30 g unt incalzit se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga 20 ml din lichidul in care au fiert morcovii, smantana, sare si se fierbe 10 minute. Compozitia se amesteca cu oua, cartofi, morcovi, mazare, spanac, ceapa, patrunjel verde si piper. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se niveleaza suprafata; deasupra se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Musacaua din legume cu sos tomat se serveste calda, cu sos tomat.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post