Musaca de vinete si fasole

Vinetele taiate felii se sareaza si se lasa la scurs, 30 de minute. In putin ulei incins se caleste ceapa si usturoiul maruntite. Se adauga apoi dovl

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 gr vinete
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 catel usturoi
  • 1 dovlecel
  • 400 gr boabe fasole
  • 400 gr rosii
  • 1 lingura bulion
  • 300 ml iaurt
  • 2 oua batute
  • 1 lingurita nucsoara
  • 125 gr cascaval ras

Mod de preparare

Vinetele taiate felii se sareaza si se lasa la scurs, 30 de minute. In putin ulei incins se caleste ceapa si usturoiul maruntite. Se adauga apoi dovlecelul taiat felii subtiri, fasolea, rosiile maruntite si bulionul si se fierbe bine. In uleiul ramas se prajesc vinetele, apoi se asaza in straturi alternativ cu fasolea intr-un vas. Ultimul strat va fi de vinete. Separat, se bate iaurtul cu ouale, nucsoara si condimentele. Se toarna peste vinete si se presara cascaval ras deasupra. Se lasa la gratinat 40 de minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Se serveste cu salata verde.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Iahnie de fasole Curcan umplut Rulada de porc

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors