Se pun vinetele la copt, apoi se decojesc si se lasa sa se scurga. Intre timp, se curata si se spala dovleceii si cartofii. Dovleceii se pun sa fiarba
Se pun vinetele la copt, apoi se decojesc si se lasa sa se scurga. Intre timp, se curata si se spala dovleceii si cartofii. Dovleceii se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, see scot in sita si se lasa sa se scurga. Se pun si cartofii sa fiarba in apa cu sare si dupa ce s-au fiert, se amesteca cu untul, laptele si oul. Se toaca vinetele coapte, se adauga ceapa calita in prealabil, piureul de rosii si dovleceii si se lasa sa scada cateva minute la foc mic. Se condimenteaza cu sare, cimbru si piper, dupa preferinta. Se tapeteaza tava cu unt si pesmet si se toarna un strat de piure, un rand de cascaval ras, un strat gros de vinete cu rosii, un strat de piure, unul de cascaval si ultimul strat de piure. Se intinde uniform compozitia, se presara cascaval pe deasupra si se baga in cuptorul cald.
Se serveste ornata cu frunze proaspete de rucola.
Alte retete culinare:
Conopida la cuptor cu bacon
Placinta cu dovleac
Vinete impanate
Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc". Ma gandesc ca nu este asa de greu sa pregatiti ceva bun si aspectuos copiilor,...
Budinca bicoloraIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala