Cartofii, spalati si curatati in prealabil se taie in felii subtiri, se asezoneaza cu sare si piper si se pun in tava, unul langa altul. Se stropesc
Cartofii, spalati si curatati in prealabil se taie in felii subtiri, se asezoneaza cu sare si piper si se pun in tava, unul langa altul. Se stropesc cu putin ulei de masline si se pun in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade pentru 15 min la coacere normala, apoi 15 min la dublu gril ( sau se pot cali in uleiul de masline dupa care se dau la o parte si se procedeaza la fel si cu vinetele). Peste vinetele taiate felii se presara sare si ulei, apoi se lasa deoparte 20 minute pentru a iesi apa din ele. Se adauga peste cartofi. Se vor forma doua straturi: unul cu vinete si altul cu cartofi. Se asezoneaza cu rozmarin proaspat, ceapa mica si chili. Se stropeste cu putin ulei de masline si se presara parmezan ras. Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade, timp de 40 minute (eu am pornit dublu gril si le-am lasat aproximativ 20-25 min, deja mozarella era topita si a prins crusta ).
Sugestie
Alege un vas de ceramic de dimensiuni reduse daca gatesti cantitatile din retete. Musacaua se va coace uniform si gustul va fi deosebit.
Se poate adauga smantana sau branza deasupra la servire sau se poate orna cu frunze verzi de rozmarin
Pofta buna!
Reteta Musaca de vinete si cartofi a fost propusa de YOYO pe forum culinar.ro
Alte retete cu vinete: Vinete umplute (Karniyarik)
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios