Musaca de vinete

Fierbem cartofii spalati in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scot din apa si se lasa la racit. Vinetele se spala si se curata, la fel ca dovleceii apo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 5 cartofi medii
  • 2-3 dovlecei
  • 4 ardei
  • 6 rosii
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • usturoi
  • 4-5 linguri ulei
  • patrunjel
  • 2-3 frunze busuioc
  • 1-2 linguri pesmet
  • 30g margarina

Mod de preparare

Fierbem cartofii spalati in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scot din apa si se lasa la racit.

Vinetele se spala si se curata, la fel ca dovleceii apoi se taie rondele si se calesc in putin ulei.

Separat se taie rondele rosiile si cartofiii fierti si se curata usturoiul. Ardeii se spala, se curata si se taie rondele.

Se tapeteaza tava cu margarina si pesmet si se aranjeaza legumele.

Se lasa la rumenit.

Musacaua se serveste ornata cu patrunjel si busuioc verde.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide