Musaca de vinete

Se aleg vinete tinere cu putine seminte. Li se inlatura coditele, apoi se spala cu apa rece si se taie felii groase de 3-4 cm. Se presara feliile de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg vinete tinere
  • 500 gr carne tocata
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 1 kg de rosii coapte
  • verdeata tocata
  • 1 pahar de ulei

Mod de preparare

Se aleg vinete tinere cu putine seminte. Li se inlatura coditele, apoi se spala cu apa rece si se taie felii groase de 3-4 cm. Se presara feliile de vinete cu sare si se pune peste ele o planseta de lemn, iar deasupra se pune o greutate care se lasa asa cel putin doua ore. Se scot feliile de sub greutate, se spala in mai multe ape si se pun la calit in ulei fierbinte. Se scot cand s-au inmuiat usor si se lasa pe o farfurie, timp in care se caleste carnea. In uleiul ramas de la vinete se pun cele doua cepe tocate marunt, carnea tocata si cateva rosii decojite, taiate felii subtiri. Cand amestecul nu mai are suc, se trage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se pune peste amestec un ou, se omogenizeaza, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se unge o cratita cu peretii inalti cu unt sau cu ulei, se asaza pe fundul ei un strat gros de vinete, peste care se pune un strat de carne. Se acopera cu restul vinetelor, deasupra lor se pune un strat de felii de rosii fara coaja, se acopera cu apa calda si se introduce cratita in cuptor pentru o ora, dupa care se sareaza sosul, se presara deasupra patrunjel tocat marunt si se mai lasa o ora.

Musacaua se serveste fierbinte, cu salata de rosii picanta.

Alte retete culinare:

Castraveti bulgaresti

Zacusca cu ciuperci

Musaca de dovlecei

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala