1. Se toaca ceapa 2. Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu 3. Cand este galben-aurie se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca 4. Vinetele se cura
1. Se toaca ceapa
2. Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu
3. Cand este galben-aurie se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca
4. Vinetele se curata de coaja
5. Se taie vinetele in rondele groase cam de 7mm- 1cm
6. Se sareaza si se lasa asa aprox 20 de min pt a-si lasa zeama
7. Se scurg vinetele si se zvanta cu o hartie absorbanta...
8. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti (dar nu foarte tare, nu trebuie sa fie crocante), dupa care le scoatem si le lasam sa se scurga de ulei
9. Tocam patrunjelul marunt...
10. Radem cascavalul...
11. Intr-un castron amestecam carnea tocata, ceapa calita, patrunjelul tocat, condimentele si amestecam bine
12. Intr-un vas termoizolant, asezam un strat de rondele de vinete...
13. Urmatorul strat de rosii tocate
14. Al treilea strat- combinatia cu carne tocata(pe care am uitat sa-l mai fotografiez), peste carne, inca un strat de vinete...
15. Si terminam cu un strat de rosii
16. Punem staniol si dam musacaua la cuptor pt aprox 1 ora si jumatate(pt ca era prea inalta si tava prea plina, ca sa nu-mi curga prin cuptor eu am pus vasul cu musaca intr-o tava cu putina apa, avand grija cand apa s-a evaporat sa mai adaug), o scoatem, ii punem cascaval pe deasupra si o mai dam pt vreo 10 minute la cuptor...
17. Asa arata scoasa de la cuptor
18. Si aici o portie pt voi. Se serveste cu sos de rosii, smantana si...un vin bun.
Pofta buna!
Reteta Musaca de vinete a fost propusa de MC pe forum culinar.ro
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios