Musaca de vinete

1. Se toaca ceapa 2. Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu 3. Cand este galben-aurie se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca 4. Vinetele se cura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 vinete mari
  • 1 kg carne de porc tocata
  • 3 cepe(in poza sunt 4
  • dar numai 3 am folosit)
  • 4 cutii de rosii tocate in sos(diced tomatoes) /400 ml- merg si felii de rosii
  • ulei pt prajit ceapa si vinetele
  • cascaval (cred ca vreo 400gr)
  • o legatura de patrunjel proaspat
  • condimente(boia dulce si iute de ardei
  • piper
  • vegeta)
  • smantana pt servit
  • sos de rosii pt servit

Mod de preparare

1. Se toaca ceapa

2. Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu

3. Cand este galben-aurie se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca

4. Vinetele se curata de coaja

5. Se taie vinetele in rondele groase cam de 7mm- 1cm

6. Se sareaza si se lasa asa aprox 20 de min pt a-si lasa zeama

7. Se scurg vinetele si se zvanta cu o hartie absorbanta...

8. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti (dar nu foarte tare, nu trebuie sa fie crocante), dupa care le scoatem si le lasam sa se scurga de ulei

9. Tocam patrunjelul marunt...

10. Radem cascavalul...

11. Intr-un castron amestecam carnea tocata, ceapa calita, patrunjelul tocat, condimentele si amestecam bine

12. Intr-un vas termoizolant, asezam un strat de rondele de vinete...

13. Urmatorul strat de rosii tocate

14. Al treilea strat- combinatia cu carne tocata(pe care am uitat sa-l mai fotografiez), peste carne, inca un strat de vinete...

15. Si terminam cu un strat de rosii

16. Punem staniol si dam musacaua la cuptor pt aprox 1 ora si jumatate(pt ca era prea inalta si tava prea plina, ca sa nu-mi curga prin cuptor eu am pus vasul cu musaca intr-o tava cu putina apa, avand grija cand apa s-a evaporat sa mai adaug), o scoatem, ii punem cascaval pe deasupra si o mai dam pt vreo 10 minute la cuptor...

17. Asa arata scoasa de la cuptor

18. Si aici o portie pt voi. Se serveste cu sos de rosii, smantana si...un vin bun.


Pofta buna!

Reteta Musaca de vinete a fost propusa de MC pe forum culinar.ro

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post