Musaca de fasole verde

Fierbe fasolea verde impreuna cu usturoiul in apa cu sare si aseaza-le intr-o strecuratoare sa se scurga. Unge cu unt un vas termorezistent, presara p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 1 kg fasole verde
  • 300 g carnati picanti
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 80 g cascaval ras
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • pesmet
  • putin unt
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Fierbe fasolea verde impreuna cu usturoiul in apa cu sare si aseaza-le intr-o strecuratoare sa se scurga. Unge cu unt un vas termorezistent, presara putin pesmet si adauga fasolea verde amestecata cu felii de carnati. Aseaza feliile de oua fierte tare, presara sare si piper. Amesteca smantana cu cascavalul ras, cu putina sare si cu ulei, dupa care toarn-o peste preparat. Inabuse-o (acoperit cu folie) in cuptorul preincalzit la foc mediu, pana fasolea devine moale, iar apoi coace-o (fara folie) la foc iute, pana se rumeneste.

Poti folosi atat fasole congelata, cat si conserva de fasole. In loc de fasole poti folosi conopida
Alte retete culinare recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita ardei

Tocanita carne

Tocanita carne de porc

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere