Musaca de fasole verde

Fierbe fasolea verde impreuna cu usturoiul in apa cu sare si aseaza-le intr-o strecuratoare sa se scurga. Unge cu unt un vas termorezistent, presara p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 1 kg fasole verde
  • 300 g carnati picanti
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 80 g cascaval ras
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • pesmet
  • putin unt
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Fierbe fasolea verde impreuna cu usturoiul in apa cu sare si aseaza-le intr-o strecuratoare sa se scurga. Unge cu unt un vas termorezistent, presara putin pesmet si adauga fasolea verde amestecata cu felii de carnati. Aseaza feliile de oua fierte tare, presara sare si piper. Amesteca smantana cu cascavalul ras, cu putina sare si cu ulei, dupa care toarn-o peste preparat. Inabuse-o (acoperit cu folie) in cuptorul preincalzit la foc mediu, pana fasolea devine moale, iar apoi coace-o (fara folie) la foc iute, pana se rumeneste.

Poti folosi atat fasole congelata, cat si conserva de fasole. In loc de fasole poti folosi conopida
Alte retete culinare recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita ardei

Tocanita carne

Tocanita carne de porc

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala