Moussaca vegetariana

Cuptorul se incalzeste la 180°C. 1 lingura ulei se incinge intr-o tigaie unde se va cali ceapa 5 minute apoi se adauga telina, usturoiul, rosiile,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125ml ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 4 tulpini de telina taiata marunt
  • 1 catel usturoi taiat marunt
  • 400gr rosii din doza
  • 300gr linte din doza
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • sare
  • piper
  • 1 vanata mare felii
  • 25gr unt
  • 25gr faina
  • 300ml lapte
  • putina nucsoara praf
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 50 g parmezan proaspat ras

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180°C. 1 lingura ulei se incinge intr-o tigaie unde se va cali ceapa 5 minute apoi se adauga telina, usturoiul, rosiile, lintea si patrunjelul.

Se presara sare si piper si se lasa acoperit 15 minute. Intre timp restul de ulei se incinge intr-o alta tigaie unde se calesc feliile de vanata. Se scot din tigaie si se pun pe un servet de bucatarie. Se pun legumele si feliile de vanata. Untul, faina si laptele se incalzesc intr-o cratita si se lasa pe foc pana se ingroasa. Se adauga nucsoara, sare si piper. Se ia de pe foc, se bate oul si se amesteca cu laptele din cratita. Se toarna sosul peste legume apoi se presara parmezan si se baga la cuptor timp de 30-40 minute.


Se serveste calda cu branza deasupra sau cu smantana.

Alte retete recomandateÅž

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide