Reteta momo sau galuste tibetane vegetariene este o reteta pentru vegetarieni care are la baza foarte multe legume. Dintre ingrediente fac parte: ceapa, ghimbirul, usturoiul, ciupercile si soia.
Aluatul:
Se amesteca faina cu apa si se framanta pana se obtine aluatul. Se framanta pana aluatul este usor de modelat si se pune deoparte.
Umplutura vegetala:
Se toaca marunt urmatoarele ingredientele specificate mai sus, se amesteca intr-un bol mare, apoi se adauga bulionul si sosul de soia. Se amesteca bine.
Cand aluatul si umplutura sunt gata, se modeleaza galustele. Se intinde aluatul si se taie forme rotunde cu un pahar. Se adauga umplutura. Se pot modela in forma rotunda sau semiluna.
Se pun intr-o oala cu apa care fierbe si se tin 20 de minute.
Galustele momo tibetane se poate servi cu sos si verdeata, dar calde.
Sursa acestei retete este Restaurant Mandala
Alte retete culinare recomandate
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios