Mincare de urzici

Se spala urzicile in citeva ape reci, dupa ce au fost alese frunza cu frunza. se taie slanina in cuburi mici si se rumeneste la foc domol. Se ia vasul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg. de urzici
  • o ceasca ulei
  • 100 g slanina afumata
  • o ceapa
  • 30 gr. faina
  • 100 ml smintina
  • zeama ori sare de lamiie
  • usturoi
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Se spala urzicile in citeva ape reci, dupa ce au fost alese frunza cu frunza. se taie slanina in cuburi mici si se rumeneste la foc domol. Se ia vasul la o parte, se pune ceapa, se lasa 1 minut, dupa care se adauga urzicile si un litru de apa fierbinte. Se acopera vasul si se lasa urzicile sa fiarba. Cind sint gata, se scot urzicile intr-o strecuratoare, se framinta cu o lingura de lemn pentru a le pasa foarte bine. Se dezleaga faina cu putina apa rece, se adauga apoi acest sos peste urzici, se pune apa in care au fiert, in asa fel incit sa se formeze 500 ml de sos. Se lasa mincarea sa clocoteasca, se ia vasul la o parte si se pune smintina batuta cu o lingurita de apa rece. Se potriveste de sare, se acreste dupa gust, se aromeaza cu usturoi tocat si marar verde.
Se serveste preparatul ca atare sau alaturi de carne, chiftelute,ochiuri.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide