Mazare verde cu smantana

Pentru mazare verde cu smantana mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce in apa cu sare si se fierbe. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare verde proaspata/conserva - 800 g/500 g
  • faina - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • zahar - 100 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru mazare verde cu smantana mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce in apa cu sare si se fierbe. (Daca se foloseste mazare din conserva, se scurge lichidul si se spala sub jet de apa rece). Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, apoi se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece si se continua fierberea, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga mazare, sare, zahar, smantana, 50 ml lichid in care a fiert mazarea si se continua fierberea inca 10 minute.

Mazarea verde cu smantana se serveste calda.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors