Mazare verde cu morcovi

Se topeste untul, se adauga ceapa, tocata marunt, slanina, taiata cubulete, morcovii, taiati rondele si mazarea. Se amesteca bine, se toarna apa sau

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg mazare
  • 1/2 kg morcovi
  • 12 fire de ceapa
  • 200 g slanina
  • 40 g unt
  • 100 ml apa sau supa de carne
  • 1 lingurinta de zahar (facultativ)
  • verdeata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se topeste untul, se adauga ceapa, tocata marunt, slanina,

taiata cubulete, morcovii, taiati rondele si mazarea.

Se amesteca bine, se toarna apa sau supa, se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba acoperit, pe foc mic, circa 1 ora.

Dupa acest interval, in functie de preferinte, se poate adauga zaharul.

Se amesteca usor. inainte de a se servi, se presara cu marar si patrunjel, tocate marunt.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti mai jos:

Salata de varza rosie

Salata de cruditati

Salata de sfecla rosie cu hrean

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala