Mazare gatita frantuzeste

Strecoara mazarea. Frunzele de salata se taie marunt. Se curata arpagicul si se caleste in unt incins. Se adauga salata cand s-a inmuiat putin, se p

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg mazare fina
  • 1 capatana de salata verde
  • 125 g de arpagic
  • 4 cuburi de zahar
  • 1 legatura de verdeata
  • 100 g de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Strecoara mazarea. Frunzele de salata se taie marunt.

Se curata arpagicul si se caleste in unt incins.

Se adauga salata cand s-a inmuiat putin, se pune si mazarea.

Se adauga zaharul, sare, putin piper si o jumatate de cana de apa.

Se lasa fiarba inabusit circa 5 minute.

Se presara cu verdeata, tocata marunt.

Acest preparat constituie o garnitura excelenta pentru friganele, ochiuri prajite si chiar pentru friptura la gratar sau la tava.
Pofta buna!

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici

Lasagna cu spanac,

Pasta cu gorgonzola si spanac

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala