Mazare cu carote

Se curata mazarea si se lasa in apa rcce cit timp fierb carotele taiate felii groase si acoperite cu apa. Cind carotele s-au inmuiat usor, se adauga m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mazare in teci
  • 1/2 kg morcovi tineri
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • sare
  • 1 salata verde
  • 1 lingura de zahar
  • partunjel tocat
  • 2 linguri ulei
  • 2 lg unt
  • verdeata

Mod de preparare

Se curata mazarea si se lasa in apa rcce cit timp fierb carotele taiate felii groase si acoperite cu apa. Cind carotele s-au inmuiat usor, se adauga mazarea si ceapa verde, de la care se foloseste doar partea

alba.

Se adauga sare, apoi se taie fisii salata verde si se pune peste mazare.

Mancarea se fierbe cu un buchet de verdeturi care se scot atunci cind mincarea este gata.

Buchetul este alcatuit de obicei din patrunjel verde, cimbru, usturoi, hasmatuchi.

Cind mazarea a fiert, se adauga o lingura de zahar, doua linguri de unt si patrunjel verde tocat marunt.

Mazarea se serveste bine scazuta, cu friganele din piine.

Friganelele se pregatesc din felii de franzela, tinute in pina cind se inmoaie bine, trecute apoi prin ou batut si prajite in unt sau ulei fierbinte.
Alte retete lcu egume

Mazare cu pui

Mazare cu smantana

mazare cu ficatei

Mazare cu sos

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide