Se curata mazarea si se lasa in apa rcce cit timp fierb carotele taiate felii groase si acoperite cu apa. Cind carotele s-au inmuiat usor, se adauga m
Se curata mazarea si se lasa in apa rcce cit timp fierb carotele taiate felii groase si acoperite cu apa. Cind carotele s-au inmuiat usor, se adauga mazarea si ceapa verde, de la care se foloseste doar partea
alba.
Se adauga sare, apoi se taie fisii salata verde si se pune peste mazare.
Mancarea se fierbe cu un buchet de verdeturi care se scot atunci cind mincarea este gata.
Buchetul este alcatuit de obicei din patrunjel verde, cimbru, usturoi, hasmatuchi.
Cind mazarea a fiert, se adauga o lingura de zahar, doua linguri de unt si patrunjel verde tocat marunt.
Mazarea se serveste bine scazuta, cu friganele din piine.
Friganelele se pregatesc din felii de franzela, tinute in pina cind se inmoaie bine, trecute apoi prin ou batut si prajite in unt sau ulei fierbinte.
Alte retete lcu egume
Mazare cu pui
Mazare cu smantana
mazare cu ficatei
Mazare cu sos
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post