Mancarica de fasole-reteta de post

reteta pentru vreme de iarna

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.fasole gata fierte
  • 1 kg.bureti (opintici)
  • gata fierti
  • 4 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura rasa sare
  • ierburi aromate (rozmarin
  • oregano
  • maghiran)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri bulion de gogosari

Mod de preparare

De obicei cand fac rost de fasole uscata, o fierb si o pun in pungi la congelator, asa imi usurez munca si fac economie la energie.

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei, cand este aramie, se adauga fasolea, buretii, ierburile aromate, sarea, o canuta cu apa, cam 300 ml. si se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 15 minute, dupa care se adauga pasta de tomate si bulionul de gogosari; se mai lasa cam 5 minute la foc potrivit dupa care se opreste focul. Se serveste cu mamaliguta si cine doreste poate adauga si muraturi. Sa aveti pofta, dragilor!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce