Mancare scazuta de mazare

Spalam mazarea si se fierbe intr-o cantitate dubla de apa, se adauga sarea si usturoiul. Se fierbe aprox. Timp de o ora pana se inmoaie. Se face o pra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg de mazare
  • 1 catel de usturoi
  • sare dupa gust
  • faina
  • untura
  • boia de ardei

Mod de preparare

Spalam mazarea si se fierbe intr-o cantitate dubla de apa, se adauga sarea si usturoiul. Se fierbe aprox. Timp de o ora pana se inmoaie. Se face o prajeala aurie, adaagam o lingurita de boia de ardei, se diluaeaza cu apa si se adauga mazarea.

Este foarte gustos daca o servim cu tocanita de vita sau de porc sau cu chiftelute.
Alte retete culinare

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala