Se curata telina de coaja, se spala si se scurge bine. Se taie apoi rondele, nu prea groase, se rumenesc usor pe ambele parti, in uleiul incins, dupa
Se curata telina de coaja, se spala si se scurge bine. Se taie apoi rondele, nu prea groase, se rumenesc usor pe ambele parti, in uleiul incins, dupa care se asaza intr-o cratita, avand grija sa nu sa rupa.
In uleiul ramas de la rumenirea feliilor de telina se prajeste ceapa, taiata marunt, faina, bulionul si zaharul. Se amesteca bine.
Sosul obtinut se toarna peste telina. Se adauga si maslinele. Se acopera cratita si se pune cateva minute la foc mic. Nu se amesteca, pentru ca feliile de telina sa ramana intregi.
Ca sa nu se arda mancarea, cratita se scutura usor din cand in cand. Se da apoi vasul descoperit la cuptor, pana ce sosul se ingroasa, iar feliile de telina se inmoaie.
Se serveste rece.
Aici veti gasi alte retete de mancare cu legume:
Mancare de mazare cu carne de pui
Mancarica de urzici
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post