Mancare de vinete cu mozzarella

Mancare de vinete cu mozzarella este o reteta delicioasa si foarte simpla de facut. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 2 vinete, cascaval, mozzarella, parmezan, rosii, usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 160 gr cascaval
  • 160 gr mozzarella
  • 2 linguri de parmezan ras
  • ulei pentru calit vinetele
  • Pentru sos:
  • 2 cutii (aprox 900 gr) rosii cubulete
  • o capatana de usturoi
  • 3 linguri rase de busuioc uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Busuiocul e in totul preferintelor mele cand vine vorba de condimente si ierburi aromate, iar combinatia cu mozzarella si rosii nu cred ca ar putea da gres vreodata.

Am gasit o carte foarte draguta, un dictionar de  condimente, astfel ca m-am documentat putin si am descoperit tot felul de amanunte interesante despre busuioc. Astfel am aflat ca exista peste 60 de specii diferite de busuioc, cu diferite arome care se datoreaza uleiurilor esentiale pe care le contine. Exista busuioc thailandez, busuioc mexican, busuioc de lamaie, etc.

Se foloseste in salate, mancaruri de legume, sosuri si este nelipsit din bucataria italiena. La origini, cuvantul basil inseamna "regal" iar busuiocul avand o serie de utilitati medicinale (rol sedativ, calmeaza balonarile si durerile de stomac), era considerat in India o planta sfanta, folosita in cadrul ceremoniilor religioase. Se spune ca in acest context, Carol cel Mare a adus busuiocul in Europa, ca planta medicinala ce avea sa fie cultivata in gradinile de legume ale manastirilor.

Dar sa nu mai povestim prea mult si sa trecem la reteta.

Se pun rosiile din conserva intr-o oala mica, impreuna cu busuiocul, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust si se lasa la foc mic sa fiarba, amestecand din cand in cand.

Vinetele se spala si se taie cotoarele si le tai felii, pe lungime, de max. 1 cm grosime.Pui 2-3 lingurite de ulei la incins intr-o tigaie si calesti cate felii de vinete iti incap. Apoi pui iarasi 2-3 lingurite de ulei si prajesti urmatoarele felii si tot asa. Cate-un minu-doua, nu mult, doar sa se inmoaie feliile. Le scoti pe un servetel sa absoarba uleiul iar la final, dupa ce le-ai calit pe toate, le mai tamponezi si deasupra cu un servet de hartie.

Cascavalul si mozzarella le tai felii putin mai grosute decat pentru un sandwich. Intr-o tava de sufleu (ceramica sau yena) pui alternativ, o felie de vanata, una de cascaval, una de vanata, una de mozzarella. La final torni pe deasupra tot sosul si cu o lingura il asezi prin toate "cotloanele" vasului. Presari parmezanul ras si bagi la cuptorul preincalzit la 175 de grade, 40-45 de min. Pofta buna!


Se serveste calda.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors