Mancare de urzici

Se spala urzicile in mai multe ape, se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se pastreaza o cana din fiertura pentru a adauga

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-4 legaturi de urzici
  • 2-3 cepe
  • cativa catei de usturoi
  • 200 ml untdelemn
  • dupa gust piper
  • sare
  • cimbru
  • menta
  • marar verde tocat

Mod de preparare

Se spala urzicile in mai multe ape, se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se pastreaza o cana din fiertura pentru a adauga la mancare, se toaca marunt. Intr-un vas se caleste ceapa taiata marunt pana devine aurie, se adauga usturoiul tocat sau zdrobit, si zeama in care au fiert urzicile. Cand au fiert putin, se adauga sare, piper, cimbru, menta, marar si patrunjel tocat marunt, eventual putine rosii din bulion sau chiar bulion concentrat. Se adauga urzicile si se lasa la cuptor inca 20-25 min.
Se serveste simpla, rece sau calda, sau alaturi de cartofi natur.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide