Mancare de spanac cu branza

Curatam, spalam si oparim spanacul in apa clocotita, lasandu-se pe foc circa doua minute. Il strecuram si apoi se toaca marunt. Se pastreaza Vi cana d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg spanac
  • 100 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 1 cana de lapte
  • 150 g cascaval
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 cutie de
  • smantana
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam, spalam si oparim spanacul in apa clocotita, lasandu-se pe foc circa doua minute.

Il strecuram si apoi se toaca marunt. Se pastreaza Vi cana din zeama rezultata, intre timp, se caleste ceapa in putin ulei incins, se adauga spanacul si, amestecand continuu, se incorporeaza, putin cate putin, zeama pusa deoparte. Se adauga branza amestecata cu ouale batute. Se incorporeaza laptele si se lasa sa fiarba pana da in clocot.

Intre timp, se taie cascavalul cubulete si se amesteca bine

Cu spanacul. Se drege cu smantana si se potriveste de sare si piper. Se ia vasul de pe foc si se adauga cateva cubulete de unt.

Se poate servi cu friptura de vita.
Alte retete

Placinta cu spanac

Spanac la cuptor

Ciorba de spanac

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala