Mancare de mazare tanara

Curatam mazarea, se pune sa fiarba cu apa calda cit s-o acopere si inca doua degete deasupra. Se fierbe impreuna cu o lingurita de sare, la foc mic, c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mazare
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de zahar
  • marar

Mod de preparare

Curatam mazarea, se pune sa fiarba cu apa calda cit s-o acopere si inca doua degete deasupra. Se fierbe impreuna cu o lingurita de sare, la foc mic, cu vasul acoperit. Cind s-a inmuiat bine si se poate consuma, se adauga o lingura de unt, o lingura de zahar si marar verde tocat fin.

Se mai fierbe zece minute, dupa care se serveste calda, cu friganele din paine.
Alte retete cu mazare

Salata cu mazare

Mazare cu smantana

mazare cu ficatei

Tocanita de mazare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide