Macrisul se spala in mai multe ape. Se rup cozile , se mai spala o data, se taie fasii late de un deget. Se pune o lingura de ulei intr-o cratita ema
Macrisul se spala in mai multe ape. Se rup cozile , se mai spala o data, se taie fasii late de un deget. Se pune o lingura de ulei intr-o cratita emailata si se soteaza macrisul, sub capac, cateva minute, apoi se reduce apa lasand cratita fara capac. Se presara cu sare, 2 linguri de faina si 20 ml smantana. Se amesteca, se stinge cu lapte. Se adauga mierea si se fierbe inca 10 minute. Se serveste cu oua ochiuri sau oua tari, cu cartofi cu patrunjel, cu felii de salam de soia incalzite la cuptor. Se pastreaza in frigider. Vara, avand continut scazut de apa, este suficienta cantitatea de 800 g. Iarna, se prepara din macris congelat.
Daca frunzele de macris, spanac sau mangold nu se prepara in ziua cumpararii, se stropesc cu apa rece sau spalate, se tin intr-un castron pe podeaua camarii. Sa nu se tina mai mult de o zi, pentru ca creste continutul de acid oxalic care se transforma in nitrit daunator. Urzicile se innegresc. Spanacul, mangoldul, macrisul si urzicile preparate cu lapte nu suporta congelarea. Se prepara numai cat este necesar pentru o zi. Semipreparate se pot congela. In acest fel se congeleaza pentru iarna in portii de 700 g.
Alte retete vegetariene recomandate
Ciulama de ciuperci
Mazare cu cartofi
Spanac la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post