Mancare de linte

Inainte de a pune la fiert cu cateva ore, spalam intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame linte curatata, o punem intr-un vas emailat si turnam peste ea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 grame linte curatata
  • 900 ml apa
  • o ceapa mica
  • 2 catei usturoi si o lingurita cu varf de sare

Mod de preparare

Inainte de a pune la fiert cu cateva ore, spalam intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame linte curatata, o punem intr-un vas emailat si turnam peste ea 900 ml apa. Dupa 3-4 ore, adaugam peste ea o ceapa mica, 2 catei usturoi si o lingurita cu varf de sare, apoi fierbem sub capac 15 minute, pana se inmoaie. Daca lintea a tras prea multa apa, adaugam atata apa incat sa o acopere. Apoi scoatem ceapa si facem un rantas ca la Mancarea de fasole uscata. Cui ii place, poate sa puna in apa de fiert si o frunza de dafin. In acest caz, mancarea trebuie acrita cu putin otet.
Alte mancaruri recomandate:

Varzala cuptor

Tocanita din carne

Tocanita legume

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala