Mancare de linte

Lintea se pune la inmuiat citeva ore dupa care se fierbe la foc domol, pentru a nu se sfarima bobul. Separat se pregateste un sos din untdelemn in ca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. linte
  • 2 cepe
  • untdelemn
  • sare
  • piper
  • rosii sau suc de rosii
  • 2 ardei grasi
  • verdeata

Mod de preparare

Lintea se pune la inmuiat citeva ore dupa care se fierbe la foc domol, pentru a nu se sfarima bobul. Separat se pregateste un sos din untdelemn in care se caleste ceapa, sucul de rosii, sare, piper, si ardeiul taiat foarte fin. In acest sos se incorporeaza lintea fiarta, se lasa se fiarba impreuna 10-15 min. si se presara cu verdeata tocata.
Alte retete recomandate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide