Mancare de gulii cu smantana

Guliile se curata si se taie felii de circa jumatate de centimetru grosime. Se inabusa in putin ulei, untura sau unt. Daca e nevoie, se mai adauga cat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gulii
  • 2 pachet de unt
  • untura sau 150 ml ulei
  • 1 cutie de smantana
  • 1 lingura de faina
  • 1 galbenus
  • sare
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Guliile se curata si se taie felii de circa jumatate de

centimetru grosime. Se inabusa in putin ulei, untura sau unt.

Daca e nevoie, se mai adauga cate o lingura de apa.

Separat, se bat impreuna smantana, faina, galbenusul,

putina sare si patrunjelul verde, tocat marunt.

Cand guliile sunt moi, se toarna deasupra sosul pregatit anterior.

Se pune vasul deoparte dupa ce da in clocot.
Se serveste fierbinte.

Alte retete

Mazare cu sos de rosii

Tocanita mazare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide