Mancare de fasole uscata

350 grame fasole tarcata se alege cu o sera inainte, se spala bine si se pune la inmuiat intr-un vas emailat, intr-un litru de apa. Fasolea de un an s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 grame fasole tarcata
  • un litru de apa
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi si 1 lingurita cu varf de sare
  • un rantas din 2 linguri de faina
  • 10 ml smantana

Mod de preparare

350 grame fasole tarcata se alege cu o sera inainte, se spala bine si se pune la inmuiat intr-un vas emailat, intr-un litru de apa. Fasolea de un an sau o jumatate de an cel putin, se pune la inmuiat in 1,1 litri apa. A doua zi, punem o ceapa mica, 2 catei usturoi si 1 lingurita cu varf de sare, apoi se fierbe sub capac, in functie de gradul de uscare si de soiul de fasole, minimum 3/4 ore, pana cand se inmoaie. Dca afasolea a atras prea multa apa la inmuiere, mai adaugam apa, cat sa o acopere. Dupa ce s-a fiert, scoatem ceapa si facem un rantas din 2 linguri de faina si atat ulei cat cuprinde si il oparim pe fo iute, pana face spuma. Se ia jos de pe foc, se lasa la racit, apoi se adauga 10 ml smantana. Se amesteca bine, apoi se adauga peste fasole, amestecand mereu, se mai fierbe 5 minute, pentru a se ingrosa. Se serveste cald. Este foarte gustos cu tocanita de oua sau de soia.
Alte retete recomandate

Piure de urzici

Ciorba de urzici

Mancarica de urzici

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala