Se taie ardeii in jumatate, se inlatura cotorul si semintele, apoi se taie felii subtiri. Se caleste ceapa tocata marunt in 4 linguri de ulei, apoi se
Se taie ardeii in jumatate, se inlatura cotorul si semintele,
apoi se taie felii subtiri.
Se caleste ceapa tocata marunt in 4 linguri de ulei, apoi se adauga ardeii.
Se lasa 10 minute la foc mic, amestecand continuu.
Se adauga vinetele, taiate rondele de 5 mm grosime. Se lasa circa 10 minute la foc mic, apoi se adauga usturoiul pisat si se potriveste de sare.
Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei.
Rosiile si dovleceii se taie felii subtiri. Se aseaza straturi alternative de dovlecei, rosii si legume calite.
Se presara cimbru si un amestec de cascaval ras si pesmet. Se stropeste cu putin ulei.
Se lasa vasul la cuptor circa 45 de minute.
Se stropeste, din cand in cand, cu sosul lasat de legume.
Se serveste imediat.
Pofta buna!
Alte retete cu dovlecei:
mancare de dovlecei,
ciorba dovlecei,
dovlecei cuptor
Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
Desert cornulete cu umplutura de dovleac coptIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala