Mancare cu dovlecei , de origine egipteana.

Se taie rondele, ceapa, dovlecei, si rosii, se tapeteaza o tigaie, oala etc cu ceapa. In tigaie am pus intai putin ulei de masline si apoi restul. De

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Dovlecei
  • ceapa
  • rosii
  • chimen arab
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se taie rondele, ceapa, dovlecei, si rosii, se tapeteaza o tigaie, oala etc cu ceapa.

In tigaie am pus intai putin ulei de masline si apoi restul.

Deasupra se pun dovleceii, si rosiile, se sareaza se pipareaza , putin chimen arab ( camun) si se lasa la foc mic sa fiarba in suc propriu.

Cand e gata se lasa la racit, se rastoarna pe o farfurie si se serveste.

Se presara patrunjel.


Se mananca simplu, sau ca garnitura la carne

Pofta buna!

Reteta mancare cu dovlecei a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Alte retete cu dovlecei gasiti aici:

Dovlecei umpluti cu soia si orez,

Ciorba cu dovlecei(DE POST),

Dovlecei gratinati

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide