Mancare conopida

Se curata conopida, se desface in buchetele, se spala bine si se taie bucati mai mici. Coceanul se curata si el, se feliaza si se adauga la conopida.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 1 kg conopida
  • 1 lingurita de frunze de patrunjel
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 dl smantana
  • 1 dl lapte
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Se curata conopida, se desface in buchetele, se spala bine si se taie bucati mai mici. Coceanul se curata si el, se feliaza si se adauga la conopida. Se presara cu 1 lingurita de frunze de patrunjel si se distuie in ulei timp de cateva minute. Apoi se adauga apa si sarea si se fierbe sub capac aproximativ 20 de minute pana se inmoaie. Se face rantasul la fel ca si la Mancarea de gulii si se adauga la conopida fiarta. Se amesteca incet pentru a nu se dezmembra. Daca se adauga putin suc de lamaie, conopida ramane alba si in timpul fierberii nu emana acel miros intens. Iarna se poate prepara din 60 dg de conopida congelata dar timpul de fierbere se reduce la numai 5 minute. Conopida poate fi inlocuita cu brocoli. Cantitatea de brocoli necesara este de 80 dg.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors