Legume umplute cu carne

Se prepara umplutura ca pentru sarmale. Se umple ardeii dovleceii, rosiile si guliile. Se prepara cateva sarmale din frunze de varza, oparite in prea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 ardei grasi
  • 2 dovlecei
  • 3 rosii
  • 2 gulii
  • 2 vinete mici
  • frunze de varza
  • 25 g unt
  • Pentru umplutura: 700 g carne de vita
  • 2 linguri de orez
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se prepara umplutura ca pentru sarmale.

Se umple ardeii dovleceii, rosiile si guliile. Se prepara cateva sarmale din frunze de varza, oparite in prealabil. Se taie vinetele in lungime, se scobesc de miez si se umplu si ele. intr-un vasul termorezistent, uns cu unt, se pune un strat de frunze doi varza sau unul de rosii, taiate rondele. Se asaza legumele umplute una langa alta. Se toarna peste ele foarte putina apa si se fierb la foc mic, apoi se lasa la cuptor sa se rumeneasca si sa scada zeama lasata de legume.

In loc de apa, se poate folosi bors sau vin alb, amestecat cu apa.
Este o reteta foarte buna

Alte retete

http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/7139/Musaca de vinete/

Mancare urzici

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Negresa cu ciocolata neagra, nuca si crema de mascarpone

Un fel de brownies cappuccino, o bunatate, ce sa mai...

Negresa cu ciocolata neagra, nuca si crema de mascarpone
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide