Legume cu branza Brie

1.Cartofii se fierb cu tot cu coaja in apa cu sare,timp de 20 minute,apoi se curata de coaja si se taie rondele potrivit de groase,dovleceii se curata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 2-3 rosii mari si nu foarte coapte
  • un dovlecel potrivit
  • 200 g branza Brie
  • 2-3 ardei grasi verzi
  • 100 g masline negre feliate
  • o lingura de smantana
  • 2 oua
  • cateva fire de marar verde
  • 50 ml ulei de masline
  • un praf de sare
  • un praf de piper cu gust de lamaie
  • un praf de busuioc uscat si maruntit
  • o lingura de unt
  • cateva frunze de busuioc pentru decor

Mod de preparare

1.Cartofii se fierb cu tot cu coaja in apa cu sare,timp de 20 minute,apoi se curata de coaja si se taie rondele potrivit de groase,dovleceii se curata si spala apoi se feliaza(se taie rondele groase de cca 0,5 cm) si se prajesc putin ,in ulei incins,ardeii se spala,se sterg si se taie in rondele subtirir,la fel si rosiile se taie rondele (dupa ce s-au oparit si curatat de pielita),branza Brie se feliaza si ea.

2.Se unge o tava cu unt si se pun alternativ,rondele de cartofi,rosii,ardei,dovlecei si felii de branza Brie,se stropeste deasupra cu ulei de masline ,se da un praf de sare,busuioc uscat si se baga in cuptor cateva minute,cca 10-15,cat sa se rumeneasca usor,apoi se scoate tava si deasupra se toarna cele 2 oua batute cu un praf de sare ,lingura de smantana si mararul verde, tocat fin si se presara feliile de masline negre si se mai da la cuptor cca 5 minute sa se gratineze uniform,apoi se decoreaza cu frunze de busuioc.

Sfaturi;

-Intre rondelele de legume se pot baga felii subtiri de kaizer,care vor da o aroma deosebita preparatului

-se poate inlocui branza dupa preferinta,se poate folosi branza mozzarela

-in loc de sare se poate condimenta cu delikat
Se lasa putin la racit apoi se taie portii potrivite,ce se vor servi atat calde cat si reci,alaturi de salate de sezon sau masline.

Pofta buna!

Reteta Legume cu branza Brie a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete cu legume gasiti aici:

Legume la gratar marinate,

Drob cu legume si soia pentru vegetarieni.,

Cartofi si legume gratinate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide