Lasagna cu fasole si rosii

Se curata si se spala ceapa, se toaca si se caleste jumatate din ea in ulei. Se prajeste acolo si carnea tocata, apoi se adauga pasta de rosii si mai

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 portii): 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 400 gr. carne tocata de vita
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 2 linguri rulouri de arpagic
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 250 ml. lapte
  • 250ml. supa(poate fi si din cubulet
  • de legume)
  • nucsoara
  • 4 rosii
  • 200 gr. fasole tucara
  • 250 gr. foi de lasagna (nu necesita fierbere)
  • 200 gr. smantana
  • 200 gr. em
  • mentaler rasa

Mod de preparare

Se curata si se spala ceapa, se toaca si se caleste jumatate din ea in ulei. Se prajeste acolo si carnea tocata, apoi se adauga pasta de rosii si mai prajiti 2 minute. Se adauga sarea, piperul si arpagicul. Se caleste restul cepei in unt. Se presara faina si inabusiti cca. 2 minute. Se adauga laptele si supa, se fierbe, se amesteca incontinuu si se pune cu sare si piper. Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se curata si se spala legumele. Se taie rosiile felii rotunde si se rupe fasolea bucati. Se unge cu grasime o forma rezistenta la caldura. Se pune in forma legumele in straturi, pastele si carnea tocata. Se toarna smantana, se presara branza ementaler si se coace la cuptor, cca. 40 minute.
Serviti pastele ornate cu busuioc.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide